ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

15/05/2018

Την περαιτέρω διεύρυνση και ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου Πάφου και της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο αποφάσισαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Ελλάδος Ηλίας Φωτόπουλος.

 

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γραφείο Δημάρχου, οι κύριοι Φαίδωνος και Φωτόπουλος συζήτησαν  και αποφάσισαν συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, με έμφαση στους τομείς του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών.

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πάφου και ο Πρέσβης της Ελλάδος αποφάσισαν τη συνδιοργάνωση δύο τουλάχιστον πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου στην Πάφο μέχρι το τέλος του έτους, καθώς και την προοπτική της συνεργασίας του Δήμου με ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδος για την επιστημονική στήριξη της Τοπικής Αρχής στην προώθηση του στρατηγικού της στόχου για μετατροπή της Πάφου σε «έξυπνη πόλη».

 

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε επίσης τον Πρέσβη της Ελλάδος για την πορεία και τις προοπτικές της Πάφου στους τομείς του τουρισμού, της ανάπτυξης και των έργων υποδομής, καθώς και για  τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, μέσω των Αδελφοποιήσεων με πόλεις των γειτονικών χωρών.        

Newsletter Signup

* indicates required