ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

05/05/2020

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι στη βάση της χαλάρωσης των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, όλες οι   Υπηρεσίες του επανήρχισαν από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 τη λειτουργία τους για το κοινό.

 

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκαν σε εφαρμογή οι πιο κάτω διευθετήσεις:

 

Α’  ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  – ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΩΝ

 

Τα ταμεία του Δήμου είναι ανοικτά για το κοινό και λειτουργούν κανονικά από τις 8.00 π.μ  έως τις 1.30 μ.μ.. κατά τις εργάσιμες ημέρες. Για την προστασία τόσο του κοινού όσο και των εργαζομένων, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επισκέπτες με δική τους πρόνοια, η απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο και η τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.  

Ωστόσο,  προτρέπονται οι δημότες όπως συνεχίσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους διαδικτυακά ή μέσω Τραπεζών. Για το σκοπό αυτό, το κοινό μπορεί να κάνει τις πληρωμές του στο λογαριασμό του Δήμου στην Τράπεζα Κύπρου με αρ. 068112001704, επιδεικνύοντας στον εισπράκτορα το λογαριασμό που εξοφλεί, ενώ  ακολούθως ο δημότης πρέπει να στέλλει την απόδειξη πληρωμής μαζί με τον εξοφληθέντα λογαριασμό, στο φαξ του Δήμου 26220449 ώστε να καταχωρίζεται ο λογαριασμός ως εξοφληθείς.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Οικονομικών στο τηλέφωνο 26937515.

 

Β’ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου από τις 8.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι για  σκοπούς υποβολής αιτήσεων πολεοδομικών αδειών, αδειών οικοδομής, αδειών διαχωρισμού και Πιστοποιητικών Τελικής Έγκρισης.

Για άλλα θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση μελετητών ή δημοτών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους αρμόδιους λειτουργούς στο τηλέφωνο 26822555, καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου technical.services@pafos.org.cy  ή με τηλεβιντεοδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας Zoom.

Στις  περιπτώσεις που η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη, πρέπει οι προσερχόμενοι να λαμβάνουν  όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά μέτρα.

           

Γ’ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

Κανονικά λειτουργούν για το κοινό, από τις 8.00 π.μ, έως τις 2.30 μ.μ,  και η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου για την παραλαβή αιτήσεων που αφορούν την έκδοση άδειας πώλησης αλκοολούχων ποτών, την έκδοση υγειονομικών πιστοποιητικών, την έκδοση άδειας παραγωγής ήχου, την έκδοση άδειας για λειτουργία δημοσίων κολυμβητικών δεξαμενών και για τη χορήγηση  άδειας κατοχής σκύλου. Για την εν λόγω Υπηρεσία, η οποία στεγάζεται στο ισόγειο κτίριο επί της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου, έχει γίνει πρόβλεψη όπως η υποβολή και παραλαβή των παραπάνω αδειών γίνεται από θυρίδα στην πίσω πλευρά του κτιρίου για αποφυγή εισόδου του κοινού στον κλειστό χώρο.     

                

 Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

 

Ανοικτό είναι για το κοινό είναι και το Δημοτικό Μέγαρο. Ωστόσο, προτρέπονται οι δημότες όπως μην προσέρχονται σε αυτό χωρίς σημαντικό λόγο. Η επικοινωνία ή αλληλογραφία με το κοινό μπορεί να διεκπεραιώνεται  μέσω του τηλεομοιοτύπου (φαξ) 26934762 ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) town.hall@pafos.org.cy . Σε περίπτωση που πρέπει να κατατεθεί πρωτότυπη επιστολή, έχει γίνει πρόβλεψη ώστε ο ενδιαφερόμενος δημότης  να μπορεί να την παραδώσει σε ειδικό γραφείο δίπλα από την κύρια είσοδο του κτιρίου.

 

Κλειστοί εξακολουθούν να παραμένουν όλοι οι χώροι πολιτιστικής υποδομής (Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πολυχώρος «Αττικόν», Παλιά Ηλεκτρική κ.ά.), τα Κέντρα Ενηλίκων Πάφου και Μουττάλου, το Δημοτικό Ωδείο και το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και πολιτικοί γάμοι μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.    

 

          

 

 

 

 

Newsletter Signup

* indicates required