Αποτελέσματα Κλειστού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την «Ανάπλαση – Εξωραϊσμό της Παραδοσιακής Αγοράς – Λαϊκής Γειτονιάς»

27/08/2021

Ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει ότι, αφού η Κριτική Επιτροπή του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση – Εξωραϊσμό της Παραδοσιακής Αγοράς – Λαϊκής Γειτονιάς ολοκλήρωσε την αποστολή της, προχώρησε στο άνοιγμα των σφραγισμένων φακέλων, οι οποίοι περιείχαν τα στοιχεία ταυτότητας των συμμετεχόντων. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:

 

1ο Βραβείο:

Μελέτη με κωδικό αναφοράς:     ΔΕΝ απονεμήθηκε

 

2ο Βραβείο:

Μελέτη με κωδικό αναφοράς:     48384

Ομάδα Μελέτης: OCD+A Studio (Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Σοφία Μπαγιαρτάκη) και

 Ελευθέριος Βομβολάκης

 

3ο Βραβείο:

Μελέτη με κωδικό αναφοράς:     10237

Ομάδα Μελέτης: Ρένος Μάρκου, Νεόφυτος Λεμονάρης, Ιωάννα Κούρτη, Χαράλαμπος Κάντας, Βάσος

 Παναγιώτου, Δημήτρης Πολυκάρπου

 

Έπαινος:

Μελέτη με κωδικό αναφοράς:     27118

Ομάδα Μελέτης: Αιμίλιο Κουτσοφτίδης, Koutsoftides Architects

 

 

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός έχει ως σκοπό την αναζωογόνηση και την ανάδειξη της Παραδοσιακής Αγοράς στο κέντρο της Πάφου.

 

Με την πρόταση αναδεικνύεται η σημασία της εμπορικής διαδρομής Λεωφόρος Μακαρίου – Μητροπολίτου Πάφου Χρυσάνθου, ως κύρια εμπορική διαδρομή στο αστικό κέντρο της πόλης μας με πρόθεση την οργάνωση ενός ανοιχτού εμποροψυχαγωγικού κέντρου. Η διαδρομή αυτή θα συνδέσει/ αρθρώσει / οργανώσει τους εκατέρωθεν πεζοδρόμους και θα οδηγήσει τον περιπατητή στην Λαϊκή Γειτονιά ως την κύρια εστία παραδοσιακής εμπορικής δραστηριότητας.

 

Η πρόταση περιλαμβάνει αποκατάσταση των όψεων στην περιοχή μελέτης και στοιχεία αστικού εξοπλισμού που συμβάλουν στην ενίσχυση του χαρακτήρα της περιοχής.

 

 

Λεπτομέρειες αναφορικά με την τελετή απονομής των Βραβείων του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

Newsletter Signup

* indicates required