ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ

24/10/2017

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη μεγάλο έργο περιβαλλοντικής και αστικής υποδομής στο Δήμο Πάφου.

 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο της πόλης, το οποίο θα δημιουργηθεί στο χώρο που  βρίσκεται απέναντι από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης και την πρώην «Οικία Επάρχου».

 

Οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου έχουν ήδη αρχίσει, ενώ ο σχεδιασμός και η τοπιοτέχνιση βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

 

Το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρασίνου του Δήμου Γιώργο Δημητριάδη, αρμόδιους λειτουργούς και τους συντελεστές του έργου, επισκέφθηκε το χώρο προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι βασικές παράμετροι και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες.

 

Στο Πάρκο αναμένεται να φυτευτούν περί τα 525 δένδρα, το κόστος αγοράς και φύτευσης των οποίων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χορηγία της CYTA. Το σχεδιασμό τού έργου έχει αναλάβει αφιλοκερδώς ο Αρχιτέκτονας Αντρέας Ιωάννου.

 

Το πάρκο αναμένεται να περιλαμβάνει παιχνιδότοπο και γήπεδο αθλοπαιδιών, καθώς και μικρό αναψυκτήριο. Θα δημιουργηθεί επίσης εντυπωσιακός πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος, τύπου boulevard, με συστοιχίες κυπαρισσιών και  πολύχρωμων λουλουδιών.

 

Το Τ/Κ κτίριο που βρίσκεται στο χώρο και έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση στο Δήμο Πάφου, λόγω της γειτνίασής του με το Μνημείο Μακαρίου, θα τύχει πλήρους ανακαίνισης, με στόχο να λειτουργήσει  ως εκκολαπτήριο καινοτόμων επιχειρήσεων (incubator). Η απαιτούμενη δαπάνη για το έργο αυτό εκτιμάται περί τις 300.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του αναμένεται  να προέλθει από ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Newsletter Signup

* indicates required