Βιογραφικό Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος

Γεννήθηκε στις 18/06/1978. Αποφοίτησε από το Β’ Λύκειο Κύκκου Πάφου και ακολούθως υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Σπούδασε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και έκανε Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Σήμερα κάνει πτυχίο Νομικής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου.

Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος στην Αθήνα και της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθηνών. Με την επάνοδό του στην Κύπρο, μετά το πέρας των σπουδών του, έχει ενεργό παρουσία στα πολιτικά και κομματικά δρώμενα του τόπου μας.

Τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Α.Π.Α., μέλος του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων και μέλος δύο Επιτροπών του Δήμου Πάφου. Ήταν επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Πάφου.

Από το 2002 έως το 2006 εργάστηκε ως Κοινοβουλευτικός Συνεργάτης. Από το 2006 έως τις 30/12/2014 εργαζόταν ως Ιδιωτικός Υπάλληλος. Εκλέγηκε Δήμαρχος Πάφου στην αναπληρωματική εκλογή Δημάρχου που έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2015.