ΕΚΘΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

14/03/2017

Ανοίγει και επίσημα αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στην Πάφο η Έκθεση «Χριστιανική Τέχνη – Συλλογή Χριστοφόρου» που οργανώνουν ο Δήμος Πάφου και η Εστία Ελλάδος Κύπρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού,  στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Πάφος 2017.

 

Τα εγκαίνια της ξεχωριστής αυτή Έκθεσης, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται σε Ελλάδα και Κύπρο, θα τελέσει στις 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα «Εν Πλώ», στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

 

 Η Συλλογή του πρώην Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας  Χαράλαμπου  Χριστοφόρου διατρέχει την  Ιστορία της Τέχνης επτά αιώνων (13ος– 20ός ), μέσα από εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, χαρακτικής και μικρογλυπτικής μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, με κοινό χαρακτηριστικό  την έμπνευση των δημιουργών τους από τη Χριστιανική θρησκεία.

 

Η ταξινόμηση των έργων και η επιμέλεια της Έκθεσης, είναι της Νέλλης Κυριαζή. Η Έκθεση εντάσσεται στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του Πάφος 2017 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Μαϊου 2017