Εκδηλώσεις Ιουνίου 2017

01/09/2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ IOYNIOY 2017

 

 

Πέμπτη 1 Ιουνίου

Κονσέρτο “Μουσική για όλους”

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.30 μ.μ.

 

Η Senior Χορωδία & οι τάξεις Μουσικής IGCSE/AS του International School of Paphos διοργανώνει το κονσέρτο “Μουσική για όλους”, για την στήριξη του συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο & συναφείς παθήσεις “Ένα όνειρο Μια Ευχή”, την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, ώρα 7:30μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Τεχνόπολις 20. Το κονσέρτο θα περιλαμβάνει χορωδιακά έργα όπως και σόλο & ορχηστρικά κομμάτια.

 

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

Είσοδος: €7/ €5 (μαθητές)

 

Οργανωτής: International School of Paphos

 

 

Παρασκευή 2 Ιουνίου

ROBUST”: Μια παράσταση χορού και σωματικού θεάτρου

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Η CHACMA Performance, μια ανεξάρτητη ομάδα χορού και θεάτρου από την Δανία σας προσκαλεί σε μια μοναδική παράσταση συγχώνευσης του χορού με το σωματικό θέατρο, στον εξωτερικό χώρο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017 στις 8:30μ.μ.

 

Σε μια εξαιρετική σύντηξη μεταξύ του δράματος, του σωματικού θεάτρου, του ήχου και του χορού, η CHACMA ξεδιπλώνει μια ισχυρή οπτική εμφάνιση με τέσσερις καλλιτέχνες στη σκηνή. Με βάση τη δική τους ζωή, εξετάζουν πόσο η τεράστια πίεση από την κοινωνία, έχει αντίκτυπο στην ψυχολογία και τα ιδανικά μας. Το κύριο όραμα της CHACMA είναι να κάνει τους ανθρώπους να παρατηρούν τους εαυτούς τους και την πραγματικότητά μας με νέα μάτια διερεύνησης. Η CHACMA δημιούργησε μια παράσταση για το άγχος, τα ένστικτα των θηλαστικών και τον αγώνα για να είναι μια «γαμημένη superwoman»...

 

Η παράσταση «ROBUST» διερευνά τις κοινωνικές ασθένειες του σύγχρονου δυτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του άγχους και της κατάθλιψης. Εξετάζει και ρωτάει αν ο ίδιος ο άνθρωπος πρέπει να κατηγορηθεί που είναι άρρωστος. Ρωτάμε τον εαυτό μας εάν η κοινωνία είναι ο θάνατος και οι πολίτες το σύμπτωμα. Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να κατηγορηθούν για την παγκόσμια επιδείνωση των ανθρωπιστικών ιδανικών ή οι άνθρωποι είναι υγιείς μέσα σε έναν κόσμο θανάτου; Ένα ισχυρό άτομο υποχρεώνεται να λειτουργήσει καλά στην κοινωνία και η απλή επιβίωσή του απαιτεί μια άκαμπτη νοοτροπία. Αυτή η παράσταση εξετάζει το είδος του ανθρώπου που πρέπει να είμαστε για να γίνουμε αρκετά ισχυροί, ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο με σκοτάδι στα όρια του ορίζοντα.

 

Οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην παράσταση εργάζονται επαγγελματικά ως ηθοποιοί και χορευτές στις πόλεις του Aarhus και στην Κοπεγχάγη, στην Δανία και είναι: Trine Kinch (ηθοποιός και σκηνοθέτης), Ludmilla Faber (ηθοποιός και χορεύτρια), Laura Feline Ebbesen (ηθοποιός και χορεύτρια) και Maria Ulbrandt Laumark (ηθοποιός και χορεύτρια).

 

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

Οργανωτής: CHACMA Performance

 

 

 

Σάββατο 3 Ιουνίου

Γιορτή Κατακλυσμού 2017

Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του  Πολιτιστικού Ομίλου    ‘'Ιεροί Κήποι’’ Γεροσκήπου 

• Αρμενικοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα “SIPAN” του Πανεθνικού Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κύπρου  

• Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί και χοροί από τη Γεωργία , από το Ποντιακό Χορευτικό   Συγκρότημα''Ρωμιοσύνη''.                                

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

 

 

 

 

Kυριακή 4 Ιουνίου

Γιορτή Κατακλυσμού 2017

Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο ''Το Κάστρο''   

• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος

• Συναυλία από τον Πάνο Καλλίδη. Συμμετέχει η Μικαέλα Χατζηεφραίμ.

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

 

 

 

 

Δευτέρα 5 Ιουνίου

Γιορτή Κατακλυσμού 2017

Λιμανάκι, Κάτω Πάφος

Ώρα: 4.00 μ.μ.

 

• Θαλάσσια Αγωνίσματα

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

Συνεργάζονται: Ναυτικός Όμιλος Πάφου, Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κάτω Πάφου, Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης

Αθλοθέτης: KΕΟ

Χορηγός υπηρεσιών ασθενοφόρου: Evangelismos Phoenix.

 

 

 

Δευτέρα 5 Ιουνίου

Γιορτή Κατακλυσμού 2017

Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

• Λαϊκοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο ''Κτήμα''                                                            

• Ελληνικοί λαϊκοί χοροί από τη Σχολή ''Κύπρος - Μάσσαρι''                                                     • Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα   του Λαογραφικού Ομίλου ''Αφροδίτη'' Γεροσκήπου.

• Συναυλία από τους Μύρωνα Παπαδογιαννάκη και Γιώργη Ζαχαριουδάκη.                                                                                                             

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

 

 

 

 

 

Τετάρτη 7 Ιουνίου

Προβολή του Ντοκιμαντέρ “When Elephants Fight” («Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες»)

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός CARDET (Κέντρο για την προώθηση στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία») και η Διεθνής καμπάνια “Stand with Congo” σας προσκαλούν στη προβολή της ταινίας “When Elephants Fight” («Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες») στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, στις 8:30μ.μ. με δωρεάν είσοδο. Η ταινία θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.

 

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες» ρίχνει φως η πολύπλοκη σχέση πολυεθνικών επιχειρήσεων και διεφθαρμένων πολιτικών απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και διαιωνίζουν την πιο αιματηρή σύγκρουση μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κόγκο.

 

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Ρόμπιν Ράιτ - Robin Wrightο (House of Cards, Forrest Gump, The Princess and the Bride), εκτελεστική παραγωγός και αφηγήτρια, οδηγεί τον θεατή στην πραγματική ιστορία εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων της Κεντρικής Αφρικής και τον αγώνα για ειρήνη και αξιοπρέπεια. Η ταινία εξερευνά αυτό που ο Τζόζεφ Κόνραντ (Joseph Conrad) αποκαλεί την Καρδιά του Σκότους, σκιαγραφώντας την αδίστακτη κτηνωδία εξωτερικών και εσωτερικών πρακτόρων στην προσπάθειά τους για δύναμη και πλούτη κατά τη διάρκεια περιφερειακής συγκρούσεων που έχουν την βάση τους κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και εδραιωμένες στην τραγική γενοκτονία της Ρουάντας.

 

Το ντοκιμαντέρ μοιράζεται μία χωρίς προηγούμενο ματιά στο εμπόριο πρώτων υλών της Κεντρικής Αφρικής με αξία τρισεκατομμυρίων αμερικάνικων δολαρίων. Οι θεατές θα βιώσουν το παράνομο εμπόριο που ταΐζει την ακόρεστη δίψα μας για ηλεκτρονικές συσκευές και πολεμικά συστήματα όπως και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μεταλλείων από πολυεθνικές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που οδηγούν στην πτώχευση το κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό και υποχρεώνοντας τους πολίτες να ζουν σε ένα κράτος χωρίς ασφάλεια, υγεία και εκπαίδευση. Πρόσφατες αποκαλύψεις (Panama Papers) αποδεικνύουν ότι κρυφές επιχειρηματικές συμφωνίες που ωφελούν επιχειρήσεις και την πολιτική ελίτ δεν περιορίζονται μόνο σε χώρες της Αφρικής.

 

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κόγκο έχει χάσει 5,4 Εκατομμύρια ανθρώπους από την αρχή των συγκρούσεων στις αρχές το 1990. Οι πολίτες συνεχίζουν να υποφέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τις ανείπωτες φρικαλεότητες που περιλαμβάνουν μαζικές δολοφονίες και σεξουαλική βία.

Το ντοκιμαντέρ επισημαίνει την επιμονή ειρηνικών ηγετών ενάντια στην απάνθρωπη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όπως και την αυξανόμενη αγανάκτηση των πολιτών για την καθημερινότητά τους ενώ προσπαθούν να παρέχουν για την οικογένειά τους.

 

Το ντοκιμαντέρ καταλογίζει την ευθύνη σε όλους για τον συχνά ανύποπτο ρόλο μας στην εκμετάλλευση που πραγματοποιείται στο όνομα μας για την απρόσκοπτη παραγωγή των αγαπημένων μας ηλεκτρονικών ειδών. Περαιτέρω εμπνέει δράσεις στον παγκόσμιο αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα ειδικά στη διαφάνεια για την αγορά πρώτων υλών.

 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Under the Hood Production και σε συνεργασία με Wishing Step Pictures. Συγγραφέας και Σκηνοθέτης Mike Ramsdell (Anatomy of Hate), Παραγωγοί JD Stier (Merci Congo) και μουσική επένδυση Steve Jablonsky (Transformers Series).

 

Το CARDET (Κέντρο για την προώθηση στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία), είναι ένα ανεξάρτητος, Μη-κερδοσκοπικός, Μη-κυβερνητικός ερευνητικός και αναπτυξιακός οργανισμός βασισμένος στην Κύπρο με εταίρους σε όλο τον κόσμο. Το CARDET είναι ένα από τους πιο δραστήριους οργανισμούς στην Ευρώ-Μεσογειακή περιοχή στα πεδία της έρευνας και ανάπτυξης. Η ομάδα του CARDET προσπαθεί να προσφέρει υψηλότερης ποιότητας ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες σε πεδία ωφέλιμα για την κοινωνία.

 

Οργανωτής: Εκπαιδευτικός Οργανισμός CARDET

 

 

 

Πέμπτη 8 Ιουνίου

Παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ἡ τοῦ Σωκράτους Δίκη ἐν θεάτρῳ» της Μαρίας και της Χρίστιας Α. Μίτλεττον

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.30 μ.μ.

 

Το θεατρικό έργο «Ἡ τοῦ Σωκράτους Δίκη ἐν θεάτρῳ» της Μαρίας και της Χρίστιας Α. Μίτλεττον παρουσιάζεται στον εξωτερικό χώρο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, στις 8 Ιουνίου 2017, ώρα 19:30. Με την παρουσίαση του βιβλίου προαναγγέλλεται η βασισμένη στο έργο παράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 8 Σεπτεμβρίου 2017. Η του Σωκράτους δίκη δεν θα μπορούσε παρά να είναι «ἐν θεάτρῳ».

 

Επειδή μια δίκη έχει κοινά συστατικά με το δράμα: τη θεατρικότητα, το Κοινό, το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού: την άρση της δικαιοσύνης και την αποκατάστασή της στο τέλος. Η του Σωκράτους δίκη δεν θα μπορούσε παρά να είναι, να επαναλαμβάνεται, να συνεχίζεται. Γιατί, παρά το ιστορικά γεγενημένο, δεν ελήφθη τότε μια οριστική απόφαση ούτε δόθηκε απάντηση σε ερωτήματα που ακόμα καίνε: Πόσο δίκαιοι μπορούμε να είμαστε εμείς οι άνθρωποι; Πόσο συμβατές και αλληλένδετες είναι οι έννοιες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης; Πόσο ίδιες και πόσο εξελίξιμες μπορούν να είναι οι κοινωνίες μας; Μπορούν;

 

Τα επιχειρήματα των αντιπάλων ισοδύναμα. Ο Χορός ν’ αντιπροσωπεύει το άγραφο δίκαιο που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού και ως συνείδηση. Ο Σωκράτης να φιλοσοφεί. Και το Κοινό ν’ αποφασίζει φιλοσοφώντας και ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί και ανάμεσα στην παράσταση του σήμερα, τη γνώση του τότε και την αίσθηση του διαχρονικά ισχύοντος. Τι θα κάναμε σήμερα με τον Σωκράτη, με τον κάθε Σωκράτη; Ένα δράμα, μια δίκη, μια συμμετοχή. Ένα δράμα που δεν έχει τον από μηχανής θεό που θα δώσει τη λύση, αλλά τον από σοφίας θεατή που θα δώσει την ψήφο. Ψηφίζετε γράφοντας μια σελίδα αυτού του βιβλίου (την πιο κρίσιμη – την απόφαση, ανεξαρτήτως του ιστορικά γεγενημένου), ψηφίζετε και στον ιστότοπο: https://www.facebook.com/socratestrial/

 

Ευπρόσδεκτες η παρουσία και η ψήφος σας.

Επειδή η του Σωκράτους δίκη δεν έχει τελειώσει ακόμα.

 

Οργανωτής: Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

 

 

 

 

Σάββατο 10 Ιουνίου

Έκθεση από Κύπριους Χαράκτες

Blue Iris Art Gallery – Ιωάννη Αγρότη 20, 8047, Πάφος

Ώρα: Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 π.μ. – 01.00 μ.μ., 03.00 - 7.00 μ.μ.

          Σάββατο 10.00 π.μ. – 01.00 μ.μ.,

 

Πληροφορίες: 26822446 – 99310893

                          www.blueirisartgallery.com

                          polys.p@blueirisartgallery.com

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.

 

Οργανωτής: Blue Iris Art Gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 11 Ιουνίου

Το Μιχάλης Μέσσιος SYMMETRY BAND παρουσιάζει συνθέσεις του Μιχάλη Μέσσιου Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Η A.Vafea Jazz Projects διοργανώνει στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Κυριακή, 11 Ιουνίου και ώρα 8:30μ.μ. μια εξαιρετική μουσική παράσταση για τους λάτρεις της τζαζ μουσικής με το «Μιχάλης Μέσσιος Symmetry Band». Την μπάντα αποτελούν ο κορυφαίος μπασίστας Μιχάλης Μέσσιος σε συνεργασία με τους βιρτουόζους μουσικούς Χάρη Ιωάννου (σαξόφωνο), Ιωάννη Βαφέα (ντραμς) και Μάριο Τούμπα (πιάνο).

 

Τα τέσσερα μέλη της μπάντας είναι απόφοιτοι του Berklee College of Music στη Βοστώνη, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδάσκουν μουσική τζαζ σε Πανεπιστήμια στη Λευκωσία από το 2009. Στο καλλιτεχνικό τους χαρτοφυλάκιο μετρούν πολυάριθμες και αξιόλογες εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, σε φεστιβάλ, συναυλίες, γνωστά τζαζ clubs καθώς επίσης και συμμετοχές σε ηχογραφήσεις, cd’s, θεατρικές παραστάσεις, εμφανίσεις με συμφωνικές ορχήστρες κ.α.

 

Το SYMMETRY BAND παίζει κυρίως τις συνθέσεις του Μιχάλη Μέσσιου, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις ξεχωριστές μελωδίες, την αρμονία και τους πολύπλοκους ρυθμούς και ιδιαίτερα μοτίβα του. Εμπεριέχουν επιδράσεις από την αυθεντική αλλά και την σύγχρονη Τζαζ μουσική εμπλουτισμένες με στοιχεία από την Έθνικ και Μεσογειακή Μουσική.

 

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420

 

Οργανωτής: A.Vafea Jazz Projects

 

 

 

Κυριακή 11 Ιουνίου

Έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου

Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος

 

 

Οργανωτής: Όμιλος Κλασσικών Οχημάτων Πάφου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 17 Ιουνίου

«Αηδόνι μου γλυκόλαλο»: Διαδραστικό εργαστήρι μουσικής με αφήγηση παραμυθιού Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 4.00 μ.μ.

The Majestic Music Tree και η μουσικοπαιδαγωγός – αφηγήτρια Ελενίτσα Γεωργίου σας προσκαλούν σε ένα διαδραστικό εργαστήρι μουσικής με αφήγηση παραμυθιού και δημιουργικές μουσικές δραστηριότητες για παιδιά, το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, ώρα 4μ.μ. στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα γεμάτο με τραγούδια, χορό, ρυθμό, παραμύθια και πολλά άλλα!

«Κάθε που λαλούν τ’ αηδόνια γαληνεύει η ψυχή

κι όποιος στη ποδιά του τα ’χει θα ’χει τυχερή ζωή.

Πρίγκιπας είσαι για φτωχός την τύχη σου κυνήγα

Πέρνα βουνά, λίμνες, μηλιές, ανέβα σκάλες και σπηλιές,

Νανούρισε το δράκο, πάρε τ’ αηδόνι αγκαλιά

και τέντωσε τ’ αυτιά, παραμύθι ξεκινά!»

 

 

*Κατάλληλο για παιδιά 5-11 ετών

Επιμέλεια/παρουσίαση: Ελενίτσα Γεωργίου, μουσικοπαιδαγωγός – αφηγήτρια

 

Κόστος συμμετοχής: 7 ευρώ / 5 ευρώ (αδέλφια)

Περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων θέσεων.

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

Οργανωτής: The Majestic Music Tree

 

 

 

 

 

Παρασκευή 30 Ιουνίου

Μουσικό αφιέρωμα στην Edith Piaf και σε άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία της εμφάνισής τους στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, οι “Stepping’ Out Jazz Band” επιστρέφουν την Παρασκευή, 30 Ιουνίου στις 8:30μ.μ. αυτή τη φορά στον κήπο του Τεχνόπολις 20.

 

Η μπάντα σας προσκαλεί να απολαύσετε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στη θρυλική Γαλλία τραγουδίστρια Edith Piaf, με ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της όπως La Vie En Rose, Padam Padam, Je ne regrette rien και πολλά άλλα. Σε αυτή την εμφάνισή τους το δεύτερο μέρος θα περιλαμβάνει γνωστά τζαζ κομμάτια που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής της, από μερικούς από τους πιο διάσημους συνθέτες όπως οι George Gershwin, Richard Rodgers, Cole Porter και πολλοί άλλοι.

 

Το Steppin' Out Jazz Band είναι ένα επαγγελματικό τζαζ μουσικό σχήμα που παίζει swing standards από τις δεκαετίες του 30, 40 και 50, γραμμένα από τους σημαντικότερους συνθέτες της εποχής όπως George Gershwin, Duke Ellington και Richard Rodgers και όπως τραγουδήθηκαν από τις Ella Fitzgerald, Billie Holiday και Sarah Vaughan ανάμεσα σε άλλες. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Alice Ayvazian - τραγούδι, Κωνσταντίνο Εφραιμίδη Efraimidis - κλαρίνο/ σαξόφωνο, Δημήτρη Μίαρης - πιάνο και Κώστα Χαλλούμα - κοντραμπάσο. Η μπάντα παρουσιάζεται εκτενώς σε όλη την Κύπρο σε διάφορες εκδηλώσεις και βραδιές τζαζ.

 

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

Οργανωτής: Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20