ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

02/08/2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

 

 

 

 

 

Τρίτη 2 Οκτωβρίου

“Ice Memory. Poems and Prose”: Ποιήματα και πεζογραφία του Joachim Sartorius

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.30 μ.μ.

 

Το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει μία λογοτεχνική βραδιά, με επιλεγμένα ποιήματα και πεζά έργα του λυρικού ποιητή Joachim Sartorius και του μεταφραστή του Σπύρου Μοσκόβου, σε συνεργασία με το Τεχνόπολις 20 στην Πάφο. Η βραδιά θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Τεχνόπολις 20, την Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:30μμ.

Ο Joachim Sartorius θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του ‘Το σιαμιαμίδι του Μπέλλαπαϊς’ σε αγγλική μετάφραση. Επιπρόσθετα, θα απαγγείλει ποιήματά του από το βιβλίο ‘Αλεξάνδρεια-ένας κύκλος’ σε γερμανική γλώσσα και ο Σπύρος Μοσκόβου θα τα διαβάσει σε ελληνική μετάφραση. Το βιβλίο ‘Αλεξάνδρεια και άλλα ποιήματα’, το οποίο εκδόθηκε το 2007 από τον εκδοτικό οίκο Νεφέλη, είναι φόρος τιμής στην Αλεξάνδρεια καθώς και σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες λυρικούς ποιητές της νεότερης εποχής, στον Κωνσταντίνο Καβάφη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Λευκωσία,, στο Shoe Factory σε συνεργασία με το Pharos Arts Foundation, τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου 2018, ώρα 7:30μμ.

 

Είσοδος: Δωρεάν
Πληροφορίες: 70002420

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

‘The Nano Symphony’: Από το Σύδνεϋ στο Τεχνόπολις 20

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Το σύνολο ‘The Nano Symphony’ με έδρα την Αυστραλία θα παρουσιάσει την πλήρη έκταση της ύφανσης των έγχορδων και πνευστών οργάνων μαζί με ηλεκτρονικά μέσα, σε μια μοναδική, εντυπωσιακή μουσική εμπειρία.

Έχοντας μόλις συνεργαστεί ζωντανά με το νεοκλασικό παιδί-θαύμα Luke Howard, η Nano Symphony παίρνει τη συναρπαστική μετακλασική παράστασή τους από την Αυστραλία σε μία μοναδική ζωντανή συναυλία στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8μμ.

Οι δύο πολυτάλαντοι μουσικοί, η κλαρινετίστας Catherine Thompson και ο βιολιστής στην Opera Australia Orchestra και πρώτη βιόλα για το Omega Ensemble, ο Neil Thompson, αντλώντας το πρόγραμμά τους από μερικούς από τους σπουδαίους συνθέτες της ιστορίας, θα αποκαλύψουν επίσης καινούργιο, αυθεντικό υλικό σε νέο εφευρετικό φως. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει έργα των Rebecca Clarke, Erik Satie, Peggy Polias και πρωτότυπες συνθέσεις της The Nano Symphony.

 

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

 

 

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

Γνωρίστε τον Dimitri Ashkenazy

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.00 μ.μ.

 

Ουκρανία - Γεωργία – ΗΠΑ - ΠΑΦΟΣ – Σύδνεϋ – Μελβούρνη – Σιγκαπούρη

 

Το Τεχνόπολις 20 παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Dimitri Ashkenazy, ο οποίος μετά από συναυλίες στην Ουκρανία, στη Γεωργία και στις ΗΠΑ, θα παρουσιαστεί και στην Πάφο, και μετά θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Σύδνεϋ, την Μελβούρνη και την Σιγκαπούρη. Απολαύστε τον εξαιρετικό αυτό μουσικό για μόνο δύο διαφορετικές εκδηλώσεις στην Κύπρο, στις 4 και 6 Οκτωβρίου 2018, στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

 

Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 (εάν το επιτρέψει ο καιρός), και με ένα ποτήρι κρασί απολαύστε μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Dimitri Ashkenazy. Μια ‘κουβέντα-συνέντευξη’ θα λάβει χώρα με τον διάσημο μουσικό, όπου θα έχετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε ως άτομο αλλά και ως καλλιτέχνη. Μια ενδιαφέρον συζήτηση για τις απόψεις του όσον αφορά τη μουσική αλλά και οι εμπειρίες του μέσα από τις διάφορες σημαντικές συνεργασίες που είχε με διεθνώς γνωστούς μουσικούς και ορχήστρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας θα υπάρξουν μικρά διαλείμματα όπου ο Dimitri θα εκτελέσει ένα αριθμό σόλο έργων για κλαρίνο.

 

Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ, μην χάσετε το ρεσιτάλ όπου ο Dimitri Ashkenazy θα παρουσιαστεί μαζί με τέσσερεις σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τον εξάρχων της ορχήστρας Wolfgang Schröder και το πρώτο βιολί Sorin Alexandru Horlea στα βιολιά, τον υποκορυφαίο στις βιόλες Vladimir Tkachenko και τον κορυφαίο στα τσέλα, Jakub Otčenášek.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα έργα, String Quartet in G Minor του Claude Debussy και το Clarinet Quintet in B minor, Op.115 του Johannes Brahms.

 

Είσοδος: 4 Οκτωβρίου, €10 (με ένα ποτήρι κρασί) | 6 Οκτωβρίου, €15 | Δύο ημέρες: €20
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου

 «Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Όνομα Ομάδας: Dell’ Arte ProjeKt

 

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης, Μουσική: Κώστας Κακογιάννης

 

Γραμμένο το 1746, το «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι  (1707 – 1793) είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της ιταλικής κωμωδίας του 18ου αιώνα. Ως ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του «θεάτρου του ανθρωπισμού», ο Γκολντόνι  εξερευνά μέσα από το έργο του τις ανθρώπινες σχέσεις και αναζητεί τις ηθικές αξίες που σχετίζονται με τη λογική και τον πολιτισμένο άνθρωπο. Καυτηριάζει την υπεροψία, τη μισαλλοδοξία, την κατάχρηση εξουσίας, την ηθική παρακμή μιας κοινωνίας που στηρίζεται στην υποκρισία και τη διαφθορά. Ο Γκολντόνι συχνά αντλεί την έμπνευσή του από τους τυποποιημένους χαρακτήρες και τα αυτοσχέδια σενάρια της Κομέντια ντελ άρτε. Προσθέτοντας, όμως, τη δική του ειλικρίνεια και ευφυΐα στις κωμωδίες του, καταφέρνει να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό προσωπικό ύφος. Το «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» είναι μια καυστική κοινωνική σάτιρα για τον έρωτα, το πάθος, την αναζήτηση της ευτυχίας αλλά και για την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης.

Κατάλληλο για άτομα άνω των 12 ετών.

 

Προπώληση εισιτηρίων: www.SoldoutTickets.com.cy

 

Οργανωτής: Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια»

 

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Παρουσίαση Βιβλίων Έλενας Γεωργιάδου

Πολυχώρος Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική»

Ώρα: 7.30 μ.μ.

 

Παρουσίαση βιβλίων:

 

- Γυναικεία Φύση, Αρμονία – Ισορροπία

- Unveil your Intimate Self – The secret to freedom and extraordinary living

 

Οργανωτές: Έλενα Γεωργιάδου, περιοδικό Τεχνών και Πολιτισμού «Διόραμα»

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

 «Το απόγειο του Ρομαντισμού»

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Ο Mendelssohn εμπνεύστηκε την εισαγωγή «Εβρίδες» από μια εκδρομή που έκανε το 1829 στη διάσημη θαλασσινή σπηλιά του Φίνγκαλ που βρίσκεται στο νησί Στάφφα της Σκωτίας. Η ολοκλήρωση του έργου απασχόλησε τρία χρόνια τον συνθέτη μέχρι το αποτέλεσμα να τον ικανοποιήσει. Ανακαλώντας την περίοδο σύνθεσης του Δεύτερου κοντσέρτου του για βιολί, που έγραψε στα 1935, ο Prokofiev αναφέρει: «Τα μέρη στα οποία συνέθεσα το Κοντσέρτο δείχνουν τη εν περιοδεία ζωή που διήγα τότε. Το κυρίως θέμα του πρώτου μέρους γράφτηκε στο Παρίσι, το πρώτο θέμα του δεύτερου μέρους στο Voronezh, την ενορχήστρωση την ολοκλήρωσα στο Μπακού και η πρεμιέρα δόθηκε στη Μαδρίτη». Σαν ένδειξη αναγνώρισης στην πόλη όπου δόθηκε η πρεμιέρα, ο Prokofiev πρόσθεσε ένα ειδικό χρώμα στο τρίτο μέρος…Στην ηλικία των 15 χρόνων ο Mendelssohn έγραψε την Πρώτη Συμφωνία του η οποία πρωτοπαίχτηκε σ’ένα ιδιωτικό πάρτυ για τα 19α γενέθλια της αδελφής του, Fanny, το 1824. Η πρώτη δημόσια εκτέλεση πραγματοποιήθηκε τρία χρόνια αργότερα, με την Ορχήστρα Gewandhaus Λειψίας υπό τη διεύθυνση του τότε-Kapellmeister Johann Philipp Christian Schulz.

 

Τάσος Στυλιανού: Green Line – Παγκόσμια πρεμιερα / Ανάθεση από το Ίδρυμα Σ.Ο.Κ.

S. Prokofiev: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 2 σε Σολ ελάσονα, έργο 63

F. Mendelssohn: Συμφωνία αρ.1 σε Ντο ελάσονα, έργο 11

 

Σολίστ: Marina Grauman (βιολί)

Μαέστρος: Jens Georg Bachmann

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)

Εισιτήρια διατίθενται: Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο (Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος 8010, 26 222286): 2 ώρες πριν την έναρξη

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy   

 

Οργανωτής: Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Θεατρική Παράσταση: «Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας»

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 3.00 μ.μ.

 

«Ο Κοντορεβιθούλης και ο Γίγαντας Σεπόλας» είναι η νέα παραγωγή από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ…

Μετά την τεράστια επιτυχία που είχαμε με το γνωστό κλασσικό  παραμύθι των αδελφών Γκρίμ  « Τα τρία Γουρουνάκια και ο λύκος ο Τράλα – λύκος ο ξάδελφος  » , επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε.

Το νέο μας παιδικό έργο, είναι βασισμένο και πάλι σε  γνωστό κλασσικό παραμύθι, αυτή την φορά του γνωστού συγγραφέα Σάρλ Περώ, ένα παραμύθι που άντεξε και αντέχει – που αγαπήθηκε και ακόμα αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους αφού οι ήρωες του σε ‘’προκαλούν’’ με μιάς να τους λατρέψεις. Ένας μικρός ήρωας με τεράστιο μυαλό = ο Κοντορεβιθούλης μας, έρχεται και αλλάζει όλο τον κόσμο.

Μια σταλιά πλασματάκι … μα οι ιδέες του και η εξυπνάδα του νικάνε ακόμα όχι μόνο τον  Γίγαντα του παραμυθιού αλλά και τον κάθε ‘’γίγαντα – εμπόδιο’’ που θα συναντήσει στο διάβα του.

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: η φτωχή και τίμια οικογένεια του καλαθά με τα υπέροχα πανέμορφα καλάθια τους και η οικογένεια του γίγαντα Σεπόλα – μια πολύχρωμη οικογένεια με τις μαγικές γρήγορες μπότες!!

Μια ιστορία με δράση πάνω απ’ όλα - που θα ενθουσιάσει και θα παρασύρει κάθε παιδί στις περιπέτειες του μικρού Κοντορεβιθούλη.

Μόνο που ο ήρωας μας ο Κοντορεβιθούλης θα χρειαστεί την βοήθεια όλων των παιδιών ώστε να νικήσει και να ‘’ αποτρελάνει’’ τον αστείο μας Γίγαντα τον κύριο Σεπόλα. Ένας αστείος συμπαθητικός γίγαντας διαφορετικός από κάθε γίγαντα που έχουμε γνωρίσει ως τώρα στα αμέτρητα παραμύθια. Μια κόρη … η μικρή πανέμορφη Σεμέλη ( κόρη του γίγαντα) που μαζί με τον μικρό μας Κοντορεβιθούλη θα σώσουν τον κόσμο . Μια καλή κυρία – η κυρία ‘’Καλή’’ – η κυρία του Γίγαντα Σεπόλα, η οποία θα δείξει στον Κοντορεβιθούλη τον δρόμο προς την καλοσύνη , την αρετή , και την αγάπη!!!

Μια σοφή κουκουβάγια επίσης, που με σοφία και γνώσεις , θα ξετυλίξει το νήμα του παραμυθιού και θα μας οδηγήσει άλλοτε στο φτωχό – ζεστό σπιτάκι του μικρού μας Κοντορεβιθούλη και άλλοτε στο τεράστιο πολύχρωμο σπίτι του Γίγαντα Σεπόλα με τις τεράστιες πολύχρωμες μπότες του.

 

Κατάλληλο για ηλικίες παιδιών 2 χρονών και άνω.

 

Είσοδος: 7 ευρώ ( γενική είσοδος )

Πληροφορίες: 96403029 – 96020301

 

Οργανωτής: Θέατρο Βεστιάριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Ο Dimitri Ashkenazy με μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.00 μ.μ.

 

Ουκρανία - Γεωργία – ΗΠΑ - ΠΑΦΟΣ – Σύδνεϋ – Μελβούρνη – Σιγκαπούρη

 

Το Τεχνόπολις 20 παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Dimitri Ashkenazy, ο οποίος μετά από συναυλίες στην Ουκρανία, στη Γεωργία και στις ΗΠΑ, θα παρουσιαστεί και στην Πάφο, και μετά θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Σύδνεϋ, την Μελβούρνη και την Σιγκαπούρη. Απολαύστε τον εξαιρετικό αυτό μουσικό για μόνο δύο διαφορετικές εκδηλώσεις στην Κύπρο, στις 4 και 6 Οκτωβρίου 2018, στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

 

Την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 (εάν το επιτρέψει ο καιρός), και με ένα ποτήρι κρασί απολαύστε μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Dimitri Ashkenazy. Μια ‘κουβέντα-συνέντευξη’ θα λάβει χώρα με τον διάσημο μουσικό, όπου θα έχετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε ως άτομο αλλά και ως καλλιτέχνη. Μια ενδιαφέρον συζήτηση για τις απόψεις του όσον αφορά τη μουσική αλλά και οι εμπειρίες του μέσα από τις διάφορες σημαντικές συνεργασίες που είχε με διεθνώς γνωστούς μουσικούς και ορχήστρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της κουβέντας θα υπάρξουν μικρά διαλείμματα όπου ο Dimitri θα εκτελέσει ένα αριθμό σόλο έργων για κλαρίνο.

 

Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ, μην χάσετε το ρεσιτάλ όπου ο Dimitri Ashkenazy θα παρουσιαστεί μαζί με τέσσερεις σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τον εξάρχων της ορχήστρας Wolfgang Schröder και το πρώτο βιολί Sorin Alexandru Horlea στα βιολιά, τον υποκορυφαίο στις βιόλες Vladimir Tkachenko και τον κορυφαίο στα τσέλα, Jakub Otčenášek.

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα έργα, String Quartet in G Minor του Claude Debussy και το Clarinet Quintet in B minor, Op.115 του Johannes Brahms.

 

Είσοδος: 4 Οκτωβρίου, €10 (με ένα ποτήρι κρασί) | 6 Οκτωβρίου, €15 | Δύο ημέρες: €20
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 7 Οκτωβρίου

Piano Duo: Anita Tomasevich & Eke Simons

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια με έργα των Mozart, Brahms and Grieg

Το διεθνές ντουέτο Anita Tomasevich και Eke Simons θα παρουσιάσουν ένα ρεσιτάλ πιάνου, με έργα – μαργαριτάρια για τέσσερα χέρια στο Τεχνόπολις 20, την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8:30μμ.

Με γνωστές μελωδίες, οι οποίες όμως δεν παρουσιάζονται τόσο συχνά σε συναυλίες, το δίδυμο φιλοδοξεί να παρουσιάσει αυτό το είδος κλασικής μουσικής δωματίου στο ευρύτερο κοινό, διατηρώντας ταυτόχρονα το υψηλό μουσικό πρότυπο και την καλλιτεχνική ακεραιότητα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα έργα, Piano sonata in D, K. 381 του W.A. Mozart, Hungarian Dances (επιλογή) του J. Brahms και Peer Gynt Suite του E. Grieg.

 

W.A. Mozart - Pianosonate in D, K 381
Μια από τις πρώτες σονάτες του Mozart για τέσσερα χέρια, γραμμένο για ντουέτο πιάνου με την αδελφή του Nannerl, επίσης μια εξαιρετική πιανίστας. Αυτή η σονάτα περιγράφεται συχνά ως τυπική Ιταλική Συμφωνία με τις ξεκάθαρες γραμμές σολίστ και tutti ensemble. Στον χαρακτήρα, θυμίζει τις κωμικές όπερες (opera buffa) του Μότσαρτ καθώς ‘ζωγραφίζει’ ζωηρά τον κωμικό χαρακτήρα του είδους.

 

J. Brahms Hungarian Dances (επιλογή)
Βασισμένοι στις ουγγρικές εθνικές μελωδίες και αρχικά γραμμένοι για το πιάνο για τέσσερα χέρια, ήταν ένα άμεσο χτύπημα μόλις δημοσιεύθηκαν. Χάρη στη μεγάλη τους δημοτικότητα, ο Brahms επανέγραψε τους τρεις πρώτους χορούς για σόλο πιάνο και ενορχήστρωσε μερικούς από αυτούς, ενώ άλλοι ενορχηστρώθηκαν από μερικούς από τους φίλους και τους συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του A. Dvorak. Ακόμα και σήμερα, είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο κομμάτι κάθε ρεσιτάλ πιάνου τεσσάρων χεριών και μεταξύ των αγαπημένων κομματιών του ακροατηρίου σε αυτό το είδος.

 

E. Grieg - Peer Gynt Suite
Με βάση το θεατρικό δράμα με τον ίδιο τίτλο του Henrik Ibsen, είναι μια μουσική ιστορία για την άνοδο και την πτώση ενός νορβηγικού αντι-ήρωα, του Peer Gynt. Αρχικά γραμμένο για ορχήστρα περιέχει μερικές από τις πιο όμορφες μελωδίες από τις συνθέσεις του Grieg. Αργότερα, ο ίδιος ο Grieg θα επιλέξει τις πιο όμορφες και θα τις ξαναγράψει για πιάνο σόλο και πιάνο για τέσσερα χέρια.

 

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

Συναυλία Χρίστου Θηβαίου: «Μια βόλτα στα Εξάρχεια»

Χάνι του Ιμπραήμ

Ώρα: 9.00 μ.μ.

 

Συμμετέχει ο Νικόλας Φιλήτας.

 

Πληροφορίες: 99518592

Προπώληση εισιτηρίων: Πλατώ

 

Οργανωτής: Προοδευτικός

 

 

 

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Παγκύπριο Διήμερο Δικοινοτικό Φεστιβάλ

Χάνι του Ιμπραήμ

Ώρα: 6.00 μ.μ.

 

Πληροφορίες: 99438319, 99533277

 

Οργανωτής: ΠΟΓΟ

 

 

 

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

Έκθεση από τις Sheila Raven, Kelly Norman, Katie Sabry, Julie Menelaou

Blue Iris Art GalleryΙωάννη Αγρότη 20, 8047, Πάφος

Ώρα: Δευτέρα με Παρασκευή 10.00 π.μ. – 01.00 μ.μ., 03.00 - 7.00 μ.μ.

          Σάββατο 10.00 π.μ. – 01.00 μ.μ.,

 

Πληροφορίες: 26822446 – 99310893

                          www.blueirisartgallery.com

                          polys.p@blueirisartgallery.com

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018.

 

Οργανωτής: Blue Iris Art Gallery

 

 

 

 

 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Παγκύπριο Διήμερο Δικοινοτικό Φεστιβάλ

Πλατεία ΠΕΟ (Παλλάδος 4, Πάφος)

Ώρα: 9.00 π.μ.

 

Πληροφορίες: 99438319, 99533277

 

Οργανωτής: ΠΟΓΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου

Solo Piano Jazz με τον Ari Erev από το Ισραήλ

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Ο Ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης Ari Erev είναι γνωστός για τον ζεστό του ήχο στο πιάνο και τις πλούσιες αρμονικά τζαζ συνθέσεις του. Απολαύστε σύγχρονη τζαζ μουσική, με στοιχεία κλασικής μουσικής αλλά και λατινικές επιρροές, στο Τεχνόπολις 20, την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα 8μμ.

Η μουσική του συνδυάζει μια βαθιά κλασική αφή, δημιουργώντας ένα οικείο, ευαίσθητο και συναισθηματικό στυλ, εμπνευσμένο από πιανίστες όπως ο Bill Evans και ο Fred Hersch, με ενεργητική, λατινική και ρυθμική κίνηση. Μετά το τελευταίο του άλμπουμ ‘Flow’, ο Edward Blanco περιγράφει τον Ari, στο ALL ABOUT JAZZ ως «...έναν από τους καλύτερους πιανίστες της διεθνής τζαζ σκηνής σήμερα».

Ο Ari Erev στη συναυλία του στο Τεχνόπολις 20 θα παρουσιάσει την προσωπική του δουλειά, κυρίως από το τελευταίο του άλμπουμ ‘Flow’, καθώς και κομμάτια λατινικών μελωδιών και επιλογή από ‘κλασικά’ ισραηλινά τραγούδια, εκτελεσμένα σε πιο σύγχρονη μορφή, γραμμένα από τους καλύτερους συνθέτες της Ισραηλινής γνωστής μουσικής.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

Έκθεση σύγχρονης τέχνης  “Erga Omnes”

Μitos Gallery

Ώρα: 7.30 μ.μ.

 

Η mitos gallery παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης  “Erga Omnes”, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Erga Omnes, σημαίνει «έναντι όλων» και τιτλοφορεί συμβολικά την έκθεση των εικαστικών Γιούλας Χατζηγεωργίου, Ανδρέα Σάββα και Παναγιώτη Φερεντίνου. Ο όρος, προέρχεται από τα λατινικά και χρησιμοποιείται ευρέως στο διεθνές δίκαιο. «Έναντι όλων» η τέχνη σήμερα, επιδιώκει να προσδιορίσει το ιδεατό, να προτείνει λύσεις όταν η πολιτική χωλαίνει, να αποτελέσει «καταφύγιο σκέψης» και επαναπροσδιορισμού της αισθητικής και των αξιών του πολιτισμού. Γλυπτά, κατασκευές, χαρακτικά και κολάζ συνθέτουν την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στην Πάφο μέχρι και τις 11 Νοεμβρίου.

 

Διάρκεια έκθεσης : 15.10.2018 έως 16.11.2018

Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 18:00 – 22:00, εκτός Κυριακής

Μέγας Χορηγός : ATLANTIS MARINE SERVICES LLC.

 

Διεύθυνση: Αγίου Θεοδώρου 5, Πάφος (Labyrinthos Wine Bar & Gallery)

 

Οργανωτής: Μitos Gallery

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Δύο βιολιά και ένα πιάνο

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Η Tatiana Stupak στο πιάνο, η Marianna Doncheva και ο Pavel Rotaru στο βιολί, σας προσκαλούν στο ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής στο Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 8μμ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Bach, Chopin, Frolov και Piazzolla.

 

Είσοδος: 12 ευρώ/ 10 ευρώ (μαθητές)
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

 

 

 

 

 

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Φιλανθρωπικό Ρεσιτάλ Κλασικής Κιθάρας

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8μμ, στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπική συναυλία κλασικής κιθάρας, με τον Νεοκλή Νατιώτη. Τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, Francisco Tárrega, Isaac Albéniz, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κλπ.

Ο Νεοκλής Νατιώτης είναι ερασιτέχνης μουσικός, που η αγάπη του για την μουσική και κυρίως το πάθος του για την κλασική κιθάρα δεν έσβησαν ποτέ, και τον οδήγησαν πριν από πολλά χρόνια να ασχοληθεί σοβαρά με την εκμάθηση κλασικής κιθάρας, για να μπορεί σήμερα να διοργανώνει τις δικές του συναυλίες. Ο κ. Νεοκλής κατάγεται από τη Μεσόγη της Πάφου και έφυγε το 1973 στο εξωτερικό για σπουδές. Σπούδασε Ιατρική στη Γερμανία και μετά εξάσκησε το επάγγελμα της Ιατρικής αρχικά σε νοσοκομείο και αργότερα στη ‘Διάσωση’ (Rettung), στην Βιέννη, για 25 χρόνια. Από το 2015 είναι συνταξιούχος και επισκέπτεται συχνά την Κύπρο.

 

Είσοδος: 10 ευρώ (τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου)
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς)

 

 

 

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

«Το Θαυμαστό Ταξίδι»

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 3.00 και 5.30 μ.μ. (2 παραστάσεις)

 

«ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ». Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει αυτή την περίοδο το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, την εσωτερική δύναμη που κρύβει μέσα του, ο καθένας απο μας. Πόσο σημαντική είναι για όλους, η πίστη στον εαυτό και τις δυνάμεις μας. Σημασία έχει να μην το βάζεις κάτω, να αγωνίζεσε και σίγουρα θα κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Φιλία, αγάπη, κατανόηση, αλληλοβοήθεια, σεβασμός είναι αξίες που ο καθένας από μας, πρέπει να κουβαλά μαζί του, αν θέλουμε να αλλάξουμε, έστω και λίγο, προς το καλύτερο, τον κόσμο μας. 

Το θαυμαστό ταξίδι ξεκινά, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους, αγκαλιές και χαμόγελα. Μια παράσταση κατάλληλη για ... παιδιά 3 έως 103 χρόνων, γεμάτη ενέργεια, ζωντάνια, χιούμορ, χρώμα, τραγούδι και χορό, που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

 

Γενική Είσοδος:  € 7,00

Πληροφορίες και κράτηση θέσεων: 99485083 και 22270420.

 

Οργανωτής: Θέατρο Μασκαρίνι

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Αφιέρωμα στον συνθέτη Ανδρέα Αργυρού: Συναυλία με έργα μουσικής δωματίου

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Με την στήριξη του Δήμου Πάφου και του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 

 

 

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

«Υπάρχει γιατρός στη αίθουσα;»

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 8.00 μ.μ.

 

Η Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Κύπρο, στα πλαίσια της Σεζόν Ρωσικού Θεάτρου στη Κύπρο παρουσιάζουν το Επαρχιακό Δραματικό Θέατρο Λουνατσάρσκι της πόλης Πένζα, Ρωσία, παρουσιάζει την κωμωδία «Υπάρχει γιατρός στη αίθουσα;»

Εισιτήρια:  €15, 12, 7, 5
Η παράσταση θα δοθεί με υπότιτλους στα ελληνικά.

Οργανωτής: Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Κύπρο, Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Κύπρο

 

 

 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

 «Συναισθήματα από τη Σκανδιναβία»

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 8.30 μ.μ.

 

Φινλανδία, Νορβηγία, Αυστρία και Κύπρος. Τέσσερεις χώρες και τέσσερεις μουσικές παραδόσεις συναντιούνται στη συναυλία αυτή, η οποία περιλαμβάνει έργα δύο σύγχρονων μεταξύ τους Φινλανδών συνθετών, του Uuno Klami και Jean Sibelius (αν και ο δεύτερος είναι πολύ πιο γνωστός απ’τον πρώτο) τον δημοφιλέστερο ίσως Νορβηγό συνθέτη Edward Grieg (με καταβολές από τη Σκωτία ωστόσο), τον Mozart (Αυστριακός μέχρι το κόκκαλο αλλά επηρεασμένος από την Ιταλική μουσική) και μια Κύπρια σοπράνο (βασισμένη, ωστόσο, στο Λονδίνο). Ναι, «Συναισθήματα από τη Σκανδιναβία» είναι ο τίτλος της συναυλίας, γι αυτό προετοιμαστείτε αναλόγως, επειδή ποιος είπε ποτέ ότι οι Βόρειοι δεν είναι συναισθηματικοί;

 

Uuno Klami: Εισαγωγή Nummisuutarit (Οι τσαγγάρηδες στον θαμνότοπο)       *

J. Sibelius: Σουίτα Πελέας και Μελισάνθη, έργο 46 (αποσπάσματα) Arioso, έργο 3 *

E. Grieg: Το τραγούδι της Solveig από το έργο Peer Gynt, έργο 23 (σκηνική μουσική)         

W. A. Mozart: “Chi sà, chi sà, qual sia”, K. 582                   

 Συμφωνία αρ. 35 σε Ρε μείζονα, K. 385 (“Haffner”)

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €7 (18-26 ετών, συνταξιούχοι), €5 (κάτω των 18)

Εισιτήρια διατίθενται: Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο (Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος 8010, 26 222286): 2 ώρες πριν την έναρξη

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy  

 

Οργανωτής: Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Υποστηρικτής: Δήμος Πάφου

 

 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Ρεσιτάλ Πιάνου ‘Ordinary magic’

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20

Ώρα: 7.00 μ.μ.

 

Η εξαίρετη Ουκρανή πιανίστας Tatjana Romashkina θα επισκεφθεί την Κύπρο για να συναντήσει την μαθήτριά της Adele Daunoraviciute, η οποία έχει βραβευτεί πέντε φορές από την πρόεδρο της Λιθουανίας για τα επιτεύγματά της στη διεθνή μουσική σκηνή, με σκοπό να παρουσιάσουν ένα ρεσιτάλ πιάνου, στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018, ώρα 7μμ.

Το ντουέτο θα παρουσιάσει σόλο έργα αλλά και έργα για τέσσερα χέρια, από διαφορετικές εποχές, με το κοινό να έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει μουσική που μιλά στην καρδιά και στην ψυχή αλλά και να απολαύσει εκλεκτούς μουσικούς σε μια μόνο συναυλία. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των W.A. Mozart, F. Schubert, F. Chopin, C. Saint-Saens, M. Ravel, A. Scriabin and S. Rachmaninoff.

 

Είσοδος: 10 ευρώ/ 7 ευρώ (μαθητές)
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

  

 

 

 

 

 

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Πανδημοτική Εορταστική Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Ώρα: 7.00 μ.μ.

 

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

 

 

 

 

 

 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Λεωφόρος Γρίβα Διγενή

Ώρα: 11.15 π.μ.

 

 

Οργανωτής: Δήμος Πάφου

                     Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού Εθνικών Επετείων στην Πάφο