ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

02/08/2018

Τρίτη 7 Αυγούστου
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ
Αρχαίο Ωδείο
Ώρα: 9.00 μ.μ.

Tρέλα, χιούμορ, αυτοσαρκασμός, χαρούμενες μουσικές και χορογραφίες σε μια από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες του Μποστ!

Είσοδος: €10 & €7
Πληροφορίες / κρατήσεις: 25877827
Οργανωτής: ΕΘΑΛ


Παρασκευή 10 Αυγούστου
‘Jazz the 3 of us’
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Οι ‘Jazz the 3 of us’ αποτελούν ένα νεοσύστατο τζαζ τρίο, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ. Το τρίο το χαρακτηρίζει η βαθιά φιλία μεταξύ των τριών μουσικών, τον Λούκα Λουκά στα πλήκτρα, τον Στέφανο Πόντο στο μπάσο και την κιθάρα, και τον Φίλιπ Ψυλλίδη στα τύμπανα. Δραστηριοποιούνται στο χώρο της κυπριακής τζαζ σκηνής κατά τα τελευταία 10 χρόνια περίπου και έχουν να επιδείξουν πολλές εμφανίσεις ως μέλη σε διάφορα άλλα τζαζ σύνολα και σε διάφορες μουσικές σκηνές ανά την Κύπρο, όπως το γνωστό Sarah's Jazz Club στη Λευκωσία.

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει γνωστά τζαζ στάνταρντς, κυρίως σε swing και bossa, αλλά και λιγότερο γνωστά κομμάτια σε πιο Jazz Rock, Latin και Funk ύφος. Χαρακτηριστικό του τρίο αυτού, εκτός από τον γνωστό πειραματισμό με την μελωδία και το ρυθμό κατά τον αυτοσχεδιασμό στην τζαζ, είναι επίσης ο πειραματισμός με διαφορετικούς συνδυασμούς οργάνων αλλά και ήχων στα πλήκτρα, όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός organ, κιθάρας και τυμπάνων χωρίς μπάσο.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Χορηγός: KOT


Σαββάτο 11 Αυγούστου
Συναυλία Ελένης Φουρέιρα
Πλατεία Κάστρου
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Είσοδος: - Κερκίδα €15
- Αρένα €10
- Παιδικά (6-12 ετών) €10
- Κάτω από 5 ετών  Δωρεάν

Πληροφορίες: 26934239
Οργανωτής: ΔΗΣΥ Πάφου


Κυριακή 19 Αυγούστου
Summer Jazz Music Concert Series
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Rhythm Exchange Vol2: Ένα project χορού και live μουσικής
Μια εκδήλωση όπου ο ρυθμός και η κίνηση συναντιούνται, μέσα από τον χορό και τη ζωντανή μουσική. Απολαύστε jazz latin και afro ρυθμούς από live μπάντα και τους χορευτές Γιώργο Πιλλά και Ann-Sylvia Clark. Οι δύο χορευτές από την Νέα Υόρκη, θα εμφανιστούν σε ρυθμούς rock’n’roll, tango, pop, waltz και αφρικανικών διασκευών. Το δυναμικό χορευτικό ντουέτο θα σας παρασύρει σε μια διασκεδαστική βραδιά γεμάτη χορό και μουσική. Στα πλήκτρα η Μαρία Πιλλά, στη φωνή η Στέφανη Νεοφύτου, στα κρουστά ο Εύρος Δίκαιος και στο κοντραμπάσο ο Σπύρος Σωκράτους.

Είσοδος: €10
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420


Δευτέρα 20 Αυγούστου
Ρεμπέτικη Βραδιά «Καρκασιαλλίκκι»
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20 σε συνεργασία με τέσσερις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων, τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου και ώρα 20:30 στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι και ο Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους άφησαν κληρονομιά. Απολαύστε μια βραδιά γεμάτη παράδοση και ρεμπέτικους ήχους, στον κήπο του Τεχνόπολις 20 σε μια ρομαντικά ευγενική και νοσταλγική ατμόσφαιρα, που θα σας ταξιδέψει στα δρομάκια της πλάκας και της παλιάς Αθήνας. 

Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς). 

Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.


Πέμπτη 23 Αυγούστου
Summer Jazz Music Concert Series
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο

Πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από την κλασική, τζαζ,κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Σειρά Καλοκαιρινών Συναυλιών Τζαζ Μουσικής

Το ‘Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο’ είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ.

Πρόκειται για μια παρουσίαση νέων συνθέσεων οι οποίες είναι γραμμένες από τον Οδυσσέα Τουμάζου και είναι επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, συνδυάζοντας ανατολίτικους ρυθμούς με πλούσιες αρμονίες και λυρικές μελωδίες. Οι μουσικές δημιουργίες του Οδυσσέα αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί ο ακροατής με συνοδοιπόρους τον Οδυσσέα και τους μουσικούς του.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς)
Χορηγός: KOT


Παρασκευή 24 Αυγούστου
‘Καλοκαιρινό Νυχτερινό’: Συναυλία Πιάνου με την Σταυρούλα Θωμά
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Καλοκαιρινή συναυλία πιάνου με τη Σταυρούλα Θωμά, με έργα αφιερωμένα στη νύχτα, γραμμένα από τους Debussy, Chopin και Χατζιδάκι που όλοι έγραψαν κομμάτια με τίτλο "Νυχτερινό", κάθε ένας με το δικό του μοναδικό ύφος. Ο Clementi συνέθεσε μια φαντασία και παραλλαγές βασισμένες στο λαϊκό γαλλικό τραγούδι ‘Au Clair de la Lune’. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης το έργο του Liszt ‘Benedection de Dieu dans la Solitutute’, προσθέτοντας ένα κατανυχτικό κλίμα στη συναυλία. Η συναυλία θα κλείσει με την σουίτα του Μάνου Χατζιδάκι ‘Για μια Λευκή Αχιβάδα’.

Είσοδος: €10.
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.


Τετάρτη 29 Αυγούστου
Ρεσιτάλ για Πιάνο και Σαξόφωνο
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 8.30 μ.μ.

Δύο ταλαντούχες φοιτήτριες της μουσικής, σας προσκαλούν σε ένα ρεσιτάλ για πιάνο και σαξόφωνο. Η Κατερίνα Παρπούνα σπουδάζει κλασικό σαξόφωνο στο κονσερβατόριο ΗΚU στην Ουτρέχτη, στην Ολλανδία, ενώ η Μαρία Δημοσθένους πιάνο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα των Μουσικών Σπουδών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των P. Creston, W.A. Mozart, A. Desenclos, Ryo Noda, G. Shapiro and Eugene.

Είσοδος: €7.
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).


Παρασκευή 31 Αυγούστου
Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου
Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20
Ώρα: 7.30 μ.μ.

«Που δράκους εις την Κύπρον άλλον τίποτε»

Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους. Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της.

Οι μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια.

Είσοδος: €10 (ενήλικες)/ €8 (έφηβοι και παιδιά).
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).