ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

14/11/2017

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΦΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ  ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

 

Ιδιαίτερη αναφορά στην Πάφο, την οποία χαρακτήρισε ως ένα καλό παράδειγμα Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης,  έκανε ο Επίτροπος Πολιτισμού της Ευρωπαϊκή Ένωσης Tibor Novrascics, μιλώντας κατά την επίσημη τελετή έναρξης του Φόρουμ των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας που άρχισε το πρωί στην Σανγκάη. Το Φόρουμ προσφώνησε επίσης, εκ μέρους όλων των Δημάρχων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με τον Δήμαρχο Πάφου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αποκάλυψε ότι το παράδειγμα της πόλης τόσο σε σχέση με τα έργα που εκτελέστηκαν όσο και σε σχέση με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, έχουν ήδη συζητηθεί στη Διεύθυνση Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σύντομα θα προσκαλέσει την Πάφο στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την επιτυχημένη πορεία της ως ένα καλό παράδειγμα για τις επόμενες Π.Π.Ε..

Η Πάφος ήταν σήμερα στο επίκεντρο του Φόρουμ, καθώς ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος παρουσίασε επίσης τα έργα αστικής και πολιτιστικής υποδομής που εκτελέστηκαν στην πόλη και τις θετικές τους επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστος Πατσαλίδης παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού στον τομέα της διεθνούς πολιτιστικής συνεργασίας και επικοινωνίας.

Στο Φόρουμ συμμετέχουν Δήμαρχοι και αντιπροσωπείες πέραν των 14 πόλεων της Ευρώπης που διετέλεσαν ή έχουν επιλεγεί ως Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.

Newsletter Signup

* indicates required