ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΕΚΚΟΛΑΠΤΥΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η «ΟΙΚΙΑ ΑΧΜΕΤ ΡΑΣΙΝΤ»

08/11/2017

Με δενδροφύτευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στις 10.00 το πρωί, αρχίζει η διαδικασία υλοποίησης του μεγαλύτερου σε έκταση πάρκου της πόλης που βρίσκεται στο χώρο απέναντι από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης και την πρώην «Οικία Επάρχου».

Στο νέο πάρκο θα φυτευτούν περί τα 525 δένδρα, το κόστος αγοράς και φύτευσης των οποίων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από χορηγία της CYTA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δενδροφύτευση θα γίνει με εξειδικευμένη μέθοδο προετοιμασίας του εδάφους, η οποία όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του δέντρου, αλλά εξοικονομεί περισσότερο από 70% νερό.

Το νέο πάρκο θα περιλαμβάνει και το Τ/Κ κτίριο, γνωστό ως «Οικία Αχμέτ Ρασίντ» που βρίσκεται στο χώρο και έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση στο Δήμο Πάφου, λόγω της γειτνίασής του με το Μνημείο Μακαρίου. Το κτίριο θα τύχει πλήρους ανακαίνισης, με στόχο να λειτουργήσει ως εκκολαπτήριο καινοτόμων επιχειρήσεων (incubator). Η απαιτούμενη δαπάνη για το έργο αυτό εκτιμάται περί τις 300.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του αναμένεται να προέλθει από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Το Πάρκο θα περιλαμβάνει επίσης παιχνιδότοπο και γήπεδο αθλοπαιδιών, καθώς και μικρό αναψυκτήριο. Θα δημιουργηθεί ακόμη εντυπωσιακός πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος, τύπου boulevard, με συστοιχίες κυπαρισσιών και πολύχρωμων λουλουδιών.

Στη διαδικασία της δενδοφύτευσης του πάρκου θα λάβουν μέρος μαθητές από σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της Πάφου συνοδευμένα από τους καθηγητές τους, ενώ στην εκδήλωση θα παραστεί και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Newsletter Signup

* indicates required